IT juhtimine ja riskihaldus

 Mark Zuckerberg on Facebooki üks kaasasutajatest ja praegune juht. Olen üllatunud, et tema varandus kasvab jätkuvalt kiiresti. Mõni aasta tagasi oli tema varandus umbes 30 miljardit. Nüüd on selle arv ületanud 50 miljardit. Sellesse olekusse jõudmine 33-aastaselt näitab, et mees teeb õigeid otsuseid. Mark Zuckerberg ei langeta otsuseid enne, kui ta neid kaalub.Hea näide on Yahoo 2006. aasta ettepanek. Investorid tahtsid 1 miljardi dollari suuruse pakkumise vastu võtta, kuid Zuckerberg uskus, et ettevõttel on rohkem. See näitab ka seda, et tal on silme ees selge nägemus ja ta ei lase end mõjutada. Lisaks on töötajatele mugavamaks muutunud näiteks Facebookis töötamine. Kinnitus antakse, et töötaja saaks huvipakkuvast projektist aru ja hindaks loomingulist lähenemist.

Teiseks valisin Bill Gatesi. Ülikooli ajal luges ta Altairist 1975. aastal. See oli mikroarvuti. Koos oma sõbra Paul Alleniga uskusid nad, et tarkvara müümine on kasumlik äri. Seetõttu võtsid nad ühendust mikroarvuti loojatega ja ütlesid, et neil on programm, mis töötab Altairil.Kuid tegelikkus polnud neile midagi, isegi mitte arvuti. Järgmiste nädalate jooksul ütlesid nad, et programm on valmis ja kohtuvad arvutitootjatega, et see tööle saada.

Nii Mark Zuckerbergil kui ka Bill Gatesil oli visioon ja julgesid riskida. Üks neist julges loobuda miljardist dollarist, teine ​​lubas esitada programmi, mida tal veel ülikoolis polnud. Kuid nüüd kuuluvad mõlemad maailma rikkamate inimeste hulka. Need omadused on ilmselt nende edu põhjus. Sest on palju kogenud inimesi, kes näiteks saaksid ise Facebooki tüki luua. Kuid kas on kedagi, kes julgeb miljardist dollarist loobuda?

Kuna väljakutse seisnes ka erinevates rollides olevate juhtide rääkimises, siis võime öelda, et mõlemad mehed täidavad esimese punkti, st neil on selge ettekujutus, kuhu nad tahavad jõuda. Zuckerberg on kindlasti arengu mootor, ta on üsna uuenduslik. Koolitaja ja õpetaja rolli võib anda ka mõlemale mehele, kuna mõlemad mõtlevad oma töötajatele palju.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога