E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid


Nüüd, kui interneti- ja arvutikasutajate arv kasvab koos kogu IT-sektori laienemise ja arenguga, kasvab proportsionaalselt ka andmeturbe probleemide tähtsus. Teabe väärtus ja tähtsus on tänapäeval. Kui varem seostati vargusi rahaga, siis tänapäeval on varguste taga rohkem kui rahaline väärtus. Seetõttu tuleks erilist tähelepanu pöörata Kevin Mitnicki mainitud andmeturbe kolmele sambale, nimelt tehnoloogiale, koolitusele ja eeskirjadele.

Oma artiklis tahaksin rääkida sellest pahavarast, näiteks lunavarast, mis on mõeldud teie arvuti või oluliste failide lukustamiseks ja krüptimiseks, et nende lunastamist nende eest avada. Pärast pahavara installimist krüptib programm andmed, kuid arvuti töötab edasi (kuid ilma piiranguteta). Arvuti uuesti tööle saamiseks või failide taastamiseks saavad ründajad juhised, kuidas raha saab faile dekrüpteerida. Kui mainite, kuidas see tarkvara teie arvutisse jõuab, tasub meeles pidada tundmatute domeenide e-kirju või muud tarkvara alla laadida.

Kui tehnoloogia on teada, saab selle vastu võidelda. Süsteemi värskendamine viirusetõrjevahendite (näiteks kogu süsteemi turvalisust suurendava Windows Update), andmete kopeerimise (või täiendava kopeerimise) abil. Kasutajate turvalisuse parandamiseks on vaja ka täiendavat koolitust.

See on väga levinud pahavara tüüp ja näiteks ainuüksi Austraalias oli enne 2014. aasta detsembrit umbes 16 000 lunaraha ja kurjategijate otsitud raha kogusumma oli umbes 7 miljonit dollarit. Kevin Mitnitsku soovitatud aspekte silmas pidades võib turvalisust parandada.

Isegi ülikoolis IT-d õppides pean end endiselt tavakasutajaks. Kuid aja jooksul hakkan üha enam mõistma nuhkvara rünnakute erinevaid "auke" ja seda, kui hoolimatud inimesed üldiselt on.



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога